Start het jaar gezond met pizza!

marinara

Wist je dat de napolitaanse klassieke pizza marinara eigenlijk heel goed voor je is? Deze pizza ziet er op het eerste gezicht eenvoudig uit, maar volgens mij is hier echt over nagedacht. De pizza is belegd met tomatensaus, knoflook, oregano, extra vergine olijfolie en basilicum.

Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer en antioxidanten. Het is goed voor je botten, helpt tegen hart – en vaatziekten en tegen kanker.

Knoflook bevat veel vitamine C en allicine, een stof met krachtige medicinale eigenschappen, zoals bloeddruk verlagend of het tegengaan van schimmels en infecties.

Oregano is rijk aan vitamine K, ijzer en calcium en het bevat krachtige antioxidanten en anti-bacteriele eigenschappen

Olijfolie bevat vitamine E, deze vitamine heeft een anti-oxiderende werking in je lichaam. Olijfolie heeft een ontstekingsremmend effect, helpt diverse soorten kanker te voorkomen door het stof oleocanthal (stof wat verkeerde cellen kan afbreken in je lijf). Olijfolie stimuleert de vetverbranding.

Basilicum versterkt het immuunsysteem en bestrijdt effectief schimmels, gisten, ongewenste bacteriën en andere ziekteverwekkers. De pluspunten zijn legio: basilicum helpt bij de omkering van een vette lever, is ontstekingsremmend, een natuurlijke pijnbestrijder, vermindert koorts en stress, is een antioxidant, voorkomt diabetes.

Met andere woorden, met z’n allen aan de pizza! De goede pizza dan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *