Afgelopen donderdag is de foodtruck pizzametpazzi weer uit de stalling gehaald om voor het eerst in 2017 te gaan pizza bakken. We waren te gast bij JIP, groothandel in verpakkingen. De pizza trailer werd met de rug in de wind geplaatst, zodat de gasten beschut hun pizza’s konden eten. De pizzaoven had langer werk om op temperatuur te komen, maar rond 17.30 konden de eerste pizz’a in de oven. De geuren komen je tegemoet van vers deeg, knoflook, tomaat en verse basilicum en dat in combinatie met de rook lucht. Het personeel van JIP is al nieuwsgierig geworden naar de pizza’s en na een baktijd van ongeveer anderhalve minuut zijn de eerste pizza’s klaar. Per keer gaan er drie in de oven. Normaal gesproken kunnen er 5/6 pizza’s tegelijk in de oven, maar met 3 is het praktischer. Het deeg is vandaag stugger, omdat de kou toch even meespeelt. Een napolitaanse pizza mag niet groter dan 35 cm zijn, maar vandaag moet ik blij zijn dat ze tussen de 25/30 cm zijn. De smaak is volgens het personeel super en voor dit soort complimenten doe je het dan ook. JIP bedankt voor de gezellige avond en wellicht tot in de zomer!