Traditionele Napolitaanse pizza

Een traditionele Napolitaanse Pizza

Napolitaanse pizza, dat is toch gewoon een pizza met een dunne bodem en krokante rand?
Niet helemaal.., in Napels is pizza een manier van leven.


De echte Napolitaanse pizza is méér dan alleen de Napolitaanse manier om platte broden te bereiden: Pizza is in Napels een stile di vita, een belangrijk onderdeel van de samenleving. Het maken van een Napolitaanse pizza is tot kunst verheven, voedsel voor lichaam en ziel, esthetisch beeld gehouwen uit de beste grondstoffen van Italië.

Natuurlijke gisten, hoge temperaturen en rijstijden van wel 48 uur zorgen voor een licht verteerbare bodem en een smakelijke cornicione (kroon) rondom. Geduld en vakmanschap is een vereiste voor iedere Napolitaanse pizzaiolo (pizzabakker). Eenmaal goedgekeurd, rolt de pizzaiolo het deeg uit en kneedt hij lucht in het deeg met de hand naar de rand, dit zorgt voor de opvallend knapperige cornicione. De pizzarand krijgt extra smaak en karakter door de leoparding spots: kleine zwarte puntjes. Dit is het teken van een perfecte rijping van het deeg.


De Napolitaanse pizzabakkers van Da Michele, ’s werelds meest beroemde pizzeria, vinden dat er slechts 2 soorten échte Napolitaanse pizza bestaan: De Margherita en de Marinara. De eenvoud van de Napolitaanse pizzabodem geeft toppings namelijk de ruimte en zorgt tegelijkertijd voor de perfecte balans tussen ingrediënt, bodem en cornicione.

Pizza met Pazzi creëert Napolitaanse pizza’s met passie; door gebruik te maken van de hoge temperaturen in onze houtoven bakken wij de pizza’s in slechts 90 seconden. Hierdoor zijn de pizza’s zacht en behouden ingrediënten de juiste kleur, smaak en textuur.

De Napolitaanse pizzabodem;

  • Zachte bodem, eenvoudig te snijden
  • Bodem die niet breekt of barst, wanneer gevouwen in de traditionele pizza a portafoglio
  • Vochtige korst
  • Licht verteerbare bodem en cornicione, gemakkelijk te kauwen
  • Vol met subtiele smaken
  • Aromatisch
  • Levendig van kleur en samenstelling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *